Mogyorós kifli II

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 25 dkg vajból készített félvajas tészta
  • 30 dkg dió vagy mogyoró
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

Töltelék készítése: A darált diót vagy mogyorót cukoroldattal elkeverjük, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot beleteszünk. A tölteléket úgy tekerjük a tésztába, hogy a tésztaréteg csak egyszeres legyen, a találkozás pedig a kiflicske aljára jusson. Egyforma darabokra vágva, kiflikké hajtogatjuk. Sütőpapírra kibélelt tepsibe tesszük. Tetejét tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben mérsékelt lángon kb. 15-20 percig sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.