Mogyorós kifli II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 25 dkg vajból készített félvajas tészta
- 30 dkg dió vagy mogyoró
- 10 dkg cukor
Elkészítés
Töltelék készítése: A darált diót vagy mogyorót cukoroldattal elkeverjük, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot beleteszünk. A tölteléket úgy tekerjük a tésztába, hogy a tésztaréteg csak egyszeres legyen, a találkozás pedig a kiflicske aljára jusson. Egyforma darabokra vágva, kiflikké hajtogatjuk. Sütőpapírra kibélelt tepsibe tesszük. Tetejét tojássárgával megkenjük. Előmelegített sütőben mérsékelt lángon kb. 15-20 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.